Uitgeverij Heimdall

Uitgeverij Heimdall

Het is toch vreemd dat een e-book uit de iTunes-store alleen op een iPad kunt lezen.
Het is toch raar dat je een e-book dat je voor een Sony Ereader, een Nook of een Kindle koopt, niet op andere devices kunt lezen.
Het is toch maf dat je familieleden, vrienden of kennnissen je e-books niet cadeau kunt doen.
En het is toch bizar dat e-books beveiligd zijn met absurde (DRM) methodes.

heimdall-logo1Verwondering is vaak een stimulans voor een briljant initiatief.
De bestanden zijn dan ook niet beschermd met agressieve zogeheten DRM-systemen als iTunes en Adobe gebruiken. Uitgeverij Heimdall kiest voor de zogeheten social DRM; dit is een watermerk op elke zoveelste pagina waarin staat wie het boek gekocht heeft. Bovendien worden de e-books voor redelijke prijzen verkocht.
De non-fictie plus mission fictie (bedoeld om bewustzijn over een onderwerp te creëren) worden in verschillende categorieën ondergebracht. We publiceren in elk geval e-books die een bijdrage leveren aan de controle van de macht, het bedrijfsleven, autoriteiten in het algemeen. En natuurlijk onderzoeksjournalistiek. Vandaar ook de naam Heimdall.

Ook in print

Via een speciaal print-on demand systeem zijn alle e-books ook in een traditioneel geprinte versie beschikhaar. Bovendien zijn de werken te bestellen via de reguliere boekhandel plus internetshops als bol.com.
De basis voor het fonds wordt gelegd met de heruitgave van bestaande boeken. Vervolgens voegen we ook nieuwe publicaties toe, die alleen als e-book (.epub en .mobi) beschikbaar zijn.

Apropos Heimdall: dit schrijft Wikipedia over deze Noorse held:
Heimdall of Heimdallr is in de Noordse mythologie de wachter der goden. Hij is de zoon van negen maagdelijke zusters, dochters van Aegir. Snorri Sturluson noemt Odin als zijn vader. Als wachter der goden heeft Heimdall minder slaap nodig dan een vogel. Hij is in staat om zowel ’s nachts als overdag honderd mijl ver te zien.
» Lees ook: column