Marieke Martino

Marieke Martino

Heimdall bereidt de uitgave van kinderboek Marieke Martino – de dochter van koning Stracciatella – voor.

Kaft-MariekeHet boek van journalist Joost Goutziers van het Brabants Dagblad is geïnspireerd op het leven van Ireen Wüst.  Marieke Martino verschijnt in de eerste week van februari.

Marieke Martino vertelt het verhaal van de talentvolle jonge schaatsster Marieke. Ze heeft ontdekt dat het publiek knuffels op de ijsbaan gooit als een schaatskampioen winnend over de finish gaat. Dat fascineert haar.

Als ze met haar vader en bezoekje brengt aan een weeshuis in Sri Lanka besluit ze om nog meer knuffels te gaan winnen en die pluchen speelgoeddieren te versturen naar de meisjes in het tehuis. Maar het winnen wordt haar moeilijk gemaakt door een onbekende, gure man. Marieke raakt verward en maakt op het ijs de ene misslag na de ander.

Het verhaal is lichtjes geïnspireerd door de juniorenperiode van Ireen Wüst. Toen zij als jonge Brabantse schaatsster de ene overwinning na de andere behaalde, werd ‘Marieke Martino’ geboren in het hoofd van schrijver Joost Goutziers. Ireen Wüst heeft het verhaal voor publicatie gelezen: ‘Ik vind het echt heel leuk geschreven en het geeft een goed beeld over hoe het er in de schaatswereld aan toegaat!’.

Kunstenaar Rob van Trier heeft zich door het boek laten inspireren tot een reeks van dertig kleurrijke schilderijen.